Często zadawane pytania (FAQ)

Jak zarezerwować sobie miejsce?

Kiedy wybrałeś/-aś interesujący Cię przejazd, kliknij w niego, a następnie kliknij przycisk “Kontakt z kierowcą”. Jeśli nie jesteś zalogowany, teraz musisz to zrobić. Potem są dwie możliwości:

  • Jeśli kierowca ujawnił swój numer telefonu, natychmiast go zobaczysz. Nie wahaj się zadzwonić na ten numer i zaplanować z kierowcą Wasz wspólny przejazd
  • Jeśli kierowca ukrył swój numer telefonu, skontaktuj się z nim poprzez prywatną wiadomość w systemie BlaBlaCar. Sugerujemy, aby w tej wiadomości od razu podać swój numer telefonu komórkowego, by kierowca mógł się z Tobą bezpośrednio skontaktować. Z naszych doświadczeń wynika, że krótka rozmowa telefoniczna naprawdę jest najlepszym sposobem na sprawne zaplanowanie wspólnego przejazdu!
  • Nie udało Ci się znaleźć odpowiedzi na swoje pytanie? Kontakt z Zespołem Wsparcia